Lohipilkkicupin säännöt

ITÄ-SUOMEN LOHIPILKKICUP SÄÄNNÖT:

 1. Sarjat: Miehet, naiset ja nuoret. Sarjojen johtajat käyttävät seuraavassa kisassa johtaja-liivejä.
 2. Kilpailukalat ovat kirjolohi, taimen, nieriä ja järvilohi.
 3. Siirtymäajat ovat osakilpailukohtaiset.
 4. Kaikuluotaimen käyttö on kielletty.
 5. Syötti on vapaa.
 6. Kilpailuvälineenä saa käyttää kahta onkea kerrallaan,joista vähintään yksi on käden ulottuvilla oleva vieheellinen aktiivionki (max yksi otto-onki). Siimassa saa olla vain yksi koukuilla varustettu viehe (koukut kiinni vieheessä; jos koukku tapsin päässä, vieheessä ei saa olla koukkuja) ja syötti. Lusikkauistimissa ei saa olla yläkoukkuja. Morreissa koukkujen oltava kiinni vieheessä, ei siimassa. Lisäperukkeiden käyttö on kielletty (SM-lohipilkkisäännöt!). Kilpailun järjestäjällä on oikeus tarkistaa kilpailijan välineet joko ennen kilpailua tai sen aikana. Kalan väsytys ja koukkaus on tehtävä itse. Kilpailuun osallistuvan avustajan käyttö on sallittu vain nuorten sarjoissa. Reiän kairauksessa saa avustaa kaikkia. Jos kahden tai useamman kilpailijan siimat sotkeutuvat kalaa väsytettäessä ja kala saadaan ylös, kuuluu kala kilpailijalle, jonka vieheeseen se on tarttunut ensimmäiseksi. Kilpailuaikana tarttunut kala pitää tuoda punnitukseen siirtymäajan puitteissa.
 7. Saaliskalat punnitaan suolistamatta.
 8. Osakilpailussa saatu saalis punnitaan LUMESTA JA JÄÄSTÄ PUHTAINA ja tulos ilmoitetaan grammoina. Jos saaliin paino on useammalla kilpailijalla sama, on voittaja kilpailija, jolla on lukumääräisesti enemmän kaloja. Jos sekin on tasan, on voittaja suurimman kalan saanut. Osakilpailuissa jaetaan jokaisessa kilpailussa sarjassaan 1000 pistettä. Henkilökohtaiset pisteet lasketaan verrattuna saalis osakilpailun sarjan kokonaissaaliiseen. Sarjojen kolme parasta palkitaan viimeisen osakilpailun jälkeen. Cupin kokonaispisteiden ollessa tasan, ratkaisee voittajan ko. kilpailijoiden suurempi yhteissaalis. Osakilpailujen palkinnot jaetaan paikan päällä eikä niitä toimiteta jälkikäteen.
 9. Jääkairan kooksi suositellaan 6-8 tuumaa. Pilkkiminen ja reiän kairaaminen viisi metriä (Kirkkolahti 3 m) lähemmäksi toista kilpailijaa on kielletty. Pilkkimisen aikana on kairan oltava kairattuna pystyyn. Siirtymäajan aikana saa kairata kisan vapojen lukumäärän reikiä (2).
 10. Lähdössä ja maalissa on kairan terän ja nostokoukun oltava ehdottomasti suojattuna.
 11. Kilpailusääntöjen rikkominen aiheuttaa ko. kilpailijan hylkäämisen ko. osakilpailussa ja cupissa. Päätöksen hylkäämisestä tekee tuomarineuvosto. Tuomarineuvoston apuna toimivat osakilpailun järjestäjän nimeämät valvojat.
 12. Jokainen kilpailija osallistuu osakilpailuihin omalla vastuullaan.
 13. Tuomarineuvostoon kuuluu kolme jäsentä, joista yksi osakilpailun järjestäjän kilpailematon edustaja, yksi kilpailuun osallistuja ja yksi cupin edustaja. Kilpailua koskevat protestit on jätettävä tuomarineuvoston puheenjohtajalle 10 minuutin kuluessa tulosten julkistamisesta. Tuomarineuvoston päätöksestä ei voi valittaa.
 14. Jokainen osallistuja saa kussakin osakilpailussa yhden arpalipun. Viimeisen osakilpailun yhteydessä arvotaan Normarkin tuotteita.
 15. Lumikengät sallittu.
 16. Kilpailualueen roskaaminen on kielletty.

 

Kommentointi on suljettu.